Το βούτυρο είναι προϊόν που παράγεται μετά από επεξεργασία, από το λίπος του φρέσκου γάλακτος.
Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και λιγότερο σε βιταμίνη D.
Περιέχει κυρίως κορεσμένα και λιγότερο ακόρεστα λιπαρά οξέα.
Είναι χρήσιμη τροφή όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.