Στυμφαλία Α.Ε.Β.Ε.

stymfalia-sa.gr > Στυμφαλία Α.Ε.Β.Ε.

Αρμονία Παράδοσης & Τεχνολογίας

Η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ με έδρα του Καλιάνους Κορινθίας δραστηροποιείται στον χώρο της τυροκομίας και της γαλακτοκομίας.

Οι νέες πρότυπες εγκαταστάσεις της Στυμφαλίας ΑΕΒΕ που εγκαινιάστηκαν το 1995, με τις πλέον ιδανικές συνθήκες υγιεινής, αποτελούν ένα απ’ τα πιο σύγχρονα τυροκομεία της Ελλάδας. Εκεί που η παράδοση και η τεχνολογία βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία.

Από τη συλλογή της πρώτης ύλης και τη μετατροπή της σε προϊόν που φτάνει στον καταναλωτή, από το δίκτυο της “Στυμφαλία Α.Ε.”, σε κάθε στάδιο εφαρμόζονται αυστηροί κανόνες υγιεινής για να υπάρξει ένα άριστο αποτέλεσμα.

Η συγκέντρωση του γάλακτος από τους παραγωγούς – κτηνοτρόφους γίνεται σε ψυγείαπαγολεκάνες, τις οποίες παραχωρεί η “Στυμφαλία Α.Ε.”, με στόχο μια πρώτη ύλη με χαμηλό μικροβιακό φορτίο που διατηρείται εως τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Η συλλογή του γάλακτος απ’ τις παγολεκάνες γίνεται με αυτοκίνητα – βυτία της εταιρείας, το οποίο διατηρεί το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Στο χώρο του τυροκομείου στεγάζονται μηχανήματα τα οποία μετά την παραλαβή του γάλακτος ξεκινούν και δουλεύουν σαν αλυσίδα για την παραγωγή των προϊόντων.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των εγκαταστάσεων στο επίπεδο των υλικών κατασκευής, είναι το ανοξείδωτο που δεσπόζει σε κάθε σημείο του χώρου του τυροκομείου, από τα μηχανήματα και τις δεξαμενές ως και τον ίδιο το χώρο. Ειδικά πλακάκια στους χώρους παραγωγής διασφαλίζουν την καθαριότητα και κατά συνέπεια την ποιότητα των προϊόντων.

Τυροκομείο Στυμφαλία ΑΕΒΕ Λέγγα

H πορεία της “Στυμφαλία Α.Ε.” ξεκινάει το 1936 απ’ τον Μάρκο Β. Λέγγα. Ήταν και παραμένει οικογενειακή επιχείρηση περνώντας από πατέρα σε υιό. Ο Μάρκος Λέγγας είχε ένα παντοπωλείο στο ορεινό χωριό Καλιάνοι Κορινθίας το οποίο διατηρούσε μαζί με τη σύζυγό του Όλγα και αργότερα με τα πέντε παιδιά του.

Γαλακτοκομικά Προϊόντα Εγγυημένης Άριστης Ποιότητας

Παρακολουθήστε την επίσημη παρουσίαση της Στυμφαλία ΑΕΒΕ
Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Επιλογή πρώτων υλών και Πιστοποιήσεις

Από τα βοσκοτόπια της Ζήρειας, η Στυμφαλία Α.Ε.Β.Ε. συλλέγει καθημερινά άριστης ποιότητας γάλα, με υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών και το χαμηλότερο μικροβιακό φορτίο (ήδη πριν τη θερμική του επεξεργασία), σύμφωνα με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αυτό σημαίνει ότι το γάλα που συλλέγεται είναι γάλα γεμάτο φροντίδα, ένα γάλα πιο καθαρό, πιο προσεγμένο. Είναι το υπέροχο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα των πλούσιων και χωρίς ρύπανση ορεινών βοσκοτόπων της Κορινθίας.

Όλα τα προϊόντα που παράγονται από την “Στυμφαλία Α.Ε.” μπορούν να χαρακτηριστούν βιολογικά προϊόντα επειδή παράγονται από γάλα ζώων ελεύθερης βοσκής με την απόλυτη και εγγυημένη απουσία εντομοκτόνων, ζιζανιοκτόνων ή άλλων ρυπαντών.

Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι καθοριστικός για τη μοναδικότητα των γευστικών ιδιοτήτων της φέτας και η ποιότητά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γνώση των βιοτόπων, των συστημάτων εκτροφής των ντόπιων φυλών αιγοπροβάτων και των παραδοσιακών τεχνικών της τυροκόμησης.

Η εταιρεία επέβαλε στον εαυτό της ποιοτικούς κανόνες, οι οποίοι είναι σε πολλά σημεία τους αυστηρότεροι από τις ρυθμίσεις και τους κανόνες που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία περί τροφίμων.
Εφαρμόζει ένα Σύστημα Ολοκληρωμένης Ποιοτικής Διαχείρισης στην παραγωγή των προϊόντων της, που περιλαμβάνει τον σχεδιασμό της επιχείρησης, την συντήρηση των εγκαταστάσεων, την παραγωγή και την υγιεινή.haccpΑυτό το σύστημα βασίζεται στις αρχές που οριοθετεί η Ανάλυση Κινδύνων και τα κρίσιμα σημεία ελέγχου (HAACP – Hazard Analysis Critical Control Point) και αποτελεί την εγγύηση της ποιότητας και ασφάλειας του προϊόντος.
Η Στυμφαλία παράγει προϊόντα που διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα, είναι υγιεινά, ασφαλή και τυροκομούνται με αίσθημα ευθύνης.

agrocert1 engΗ εταιρεία έχει πιστοποιηθεί από τον AGROCERT – Ο.Π.Ε.Γ.Ε.Π. (Οργανισμός Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων) με αριθμό Πιστοποιητικού ΠΟΓ/394-7348.06 και σύμφωνα με το σύστημα ISO 22000:2005 (HACCP) & ISO 9001:2000
Τυροκομείο Λέγγα