Παρασκευάζεται 100% από Ελληνικό πρόβειο γάλα. Τα λιπαρά του είναι 6,6% και περιέχει υψηλό ποσοστό από πρωτεΐνες, φώσφορο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α, Β και Β12.
Ο συνδυασμός όλων αυτών των συστατικών συμβάλλει στην γρήγορη ανάπτυξη του οργανισμού και στην διατήρηση της καλής υγείας του.
Περιέχει επίσης ζωντανούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, που είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων.
Το γιαούρτι έχει αντισηπτικές ιδιότητες λόγω μιας ουσίας που περιέχει, του γαλακτικού οξέος, που εμποδίζει τη ζύμωση και την απορρόφηση των τοξινών.
Σύμφωνα με έρευνες αποδείχθηκε πως ένα από τα βακτήρια που περιέχει το γιαούρτι, καταστέλλει την παραγωγή ενζύμων που ευνοούν τον όγκο στο παχύ έντερο.