Η ιστορία μας

stymfalia-sa.gr > Η ιστορία μας
stymfalia-sa.gr > Η ιστορία μας

Μια σύντομη ματιά στο παρελθόν μας...

Η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1936, σε ένα λιθόκτιστο τυροκομείο στους πρόποδες του βουνού Ζήρεια από τον ιδιοκτήτη της Μάρκο Λέγγα.
Το 1961, η παραγωγή πραγματοποιείται σε νέες εγκαταστάσεις, υψηλών προδιαγραφών για την εποχή εκείνη με φέτα, σκληρά τυριά και γιαούρτι.
Το 1972, ο Κωνσταντίνος Λέγγας αναλαμβάνει τη διαχείριση, μαζί με τη σύζυγό του Αθηνά, και η εταιρία εξελίσσεται, ακολουθώντας μία συνεπή αναπτυξιακή πορεία.
Το 1993, η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ μετακινείται σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις, στην σημερινή της θέση, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα και την γκάμα των προϊόντων της.
Το 2000, η τρίτη γενιά, ο Μάρκος και η Όλγα Λέγγα, αναλαμβάνουν τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης και εγκαθιστώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας συνεχίζουν, μέχρι σήμερα, την επιτυχημένη πορεία των γονιών τους .
Το 2008, εγκαθίσταται η πλέον σύγχρονη, πιλοτική γραμμή παραγωγής για το παραδοσιακό γιαούρτι και η γκάμα επεκτείνεται με ρυζόγαλο και κρέμα.
Το 2012, εγκαθίσταται και μπαίνει σε λειτουργία η νέα υπεραυτόματη γραμμή παραγωγής φέτας.

Πλέον, τα προϊόντα της Στυμφαλία ΑΕΒΕ εξάγονται στην Γερμανία, την Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο. Ολλανδία, Εσθονία, Νορβηγία, Κύπρο, Καναδά, Καλιφόρνια και Νέα Υόρκη.

Στόχος της εταιρείας είναι να κάνει γνωστά τα γνήσια Ελληνικά προϊόντα της σε όλες τις Ηπείρους.