Τυροκομικά & Γαλακτοκομικά Προϊόντα - ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ

Τυροκομικά & Γαλακτοκομικά Προϊόντα - ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ

Δευτέρα 10 Δεκέμβριος 2018

Πρώτες Ύλες

Από τα βοσκοτόπια της Ζήρειας, η "Στυμφαλία Α.Ε." συλλέγει καθημερινά άριστης ποιότητας γάλα, με υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών και το χαμηλότερο μικροβιακό φορτίο (ήδη πριν τη θερμική του επεξεργασία), σύμφωνα με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αυτό σημαίνει ότι το γάλα που συλλέγεται είναι γάλα γεμάτο φροντίδα, ένα γάλα πιό καθαρό, πιό προσεγμένο. Είναι το υπέροχο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα των πλούσιων και χωρίς ρύπανση ορεινών βοσκοτόπων της Κορινθίας. Όλα τα προϊόντα που παράγονται από την "Στυμφαλία Α.Ε." μπορούν να χαρακτηριστούν βιολογικά προϊόντα επειδή παράγονται από γάλα ζώων ελεύθερης βοσκής με την απόλυτη και εγγυημένη απουσία εντομοκτόνων, ζιζανιοκτόνων ή άλλων ρυπαντών. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι καθοριστικός γαι τη μοναδικότητα των γευστικών ιδιοτήτων της φέτας και η ποιότητά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γνώση των βιοτόπων, των συστημάτων εκτροφής των ντόπιων φυλών αιγοπροβάτων και των παραδοσιακών τεχνικών της τυροκόμησης.

Οι άνθρωποι της "Στυμφαλία Α.Ε.Β.Ε." - τρεις γενιές τυροκόμοι - έχουν έναν ακόμη λόγο να νιώθουν υπερήφανοι και σίγουροι για τη μοναδική φέτα που παράγουν.
Τα Βοσκοτόπια Της Στυμφαλίας

Η διατροφική αξία της φέτας

  • Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
  • Aναζωογονεί και χαλαρώνει
  • Είναι θαυμάσια πηγή βιταμινών
  • Προστατεύει δόντια και σκελετό

Η φέτα περιέχει έξι βασικές βιταμίνες, ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεϊνες και υδατάνθρακες. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε μέσα από κάθε κομμάτι Φέτα Ζήρειας Π.Ο.Π. τον υπέροχο συνδυασμό της υγείας και της γεύσης.

Το γάλα και κατ' επέκταση το τυρί είναι τα μοναδικά τρόφιμα στη φύση που περιέχουν την υψηλής σημασίας πρωτεϊνη, γνωστή ως καζεϊνη. Τα πεπτίδια που προέρχονται από την καζεϊνη έχουν τις ακόλουθες ιδιότητες: - Ενισχύουν τη φυσική άμηνα του οργανισμού - Ρυθμίζουν τη σωστή πίεση του αίματος - Βοηθούν στην αντιμετώπιση του στρες Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα πεπτίδια που προέρχονται από την καζεϊνη έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες.

Το πιό σημαντικό γεγονός είναι ότι η φέτα περιέχει τόσο λιποδιαλυτές όσο και υδατοδιαλυτές βιταμίνες. Οι περισσότερες τροφές, όπως π.χ. τα λαχανικά και τα φρούτα, περιέχουν κυρίως υδατοδιαλυτές βιταμίνες, ενώ το λάδι της ελιάς μόνο λιποδιαλυτές. Από τις βιταμίνες της φέτας, ιδιαίτερη σημασία έχουν οι Α, Β1, Β2, Β12, C, D. - H βιταμίνη Α βοηθά στην ανάπτυξη και την όραση - Οι βιταμίνες συμπλέγματος Β είναι σημαντικές για την ανάπτυξη, το νευρικό σύστημα και τον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. - Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για το σχηματισμό και την ανάπτυξη των ιστών - Η βιταμίνη D βοηθά στη δημιουργία ενός γερού σκελετού

Η κατανάλωση των γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελεί την κύρια πηγή ασβεστίου. Η περιεκτικότητα της φέτας σε ασβέστιο και η ευκολία με την οποία απορροφάται από τον οργανισμό, βοηθούν: - Στο "χτίσιμο" του σκελετού - Στην προστασία των δοντιών - Στην ισορροπία του νευρικού συστήματος - Στην εγκεφαλική λειτουργία - Στη συνεργασία εγκεφάλου και μυών

Η θρεπτική Αξία της Φέτας

Ασβέστιο

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελεί την κύρια πηγή ασβεστίου.

+

Φέτα

Η περιεκτικότητα της φέτας σε ασβέστιο και η ευκολία με την οποία απορροφάται από τον οργανισμό.

=
  • Χτίσιμο του σκελετού
  • Προστασία των δοντιών
  • Ισορροπία του νευρικού συστήματος
  • Σωστή εγκεφαλική λειτουργία
  • Συνεργασία εγκεφάλου και μυών

Ενημερωτικό Δελτίο

Ανθότυρο

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιο ή συνοδευτικό σε σαλάτες, επιδόρπια, πίτες και γλυκά.

Τυριά

Μπορείτε να διατηρήσετε τα τυριά σας στο ψυγείο σας τυλιγμένα με μεμβράνη για να μην ξεραίνονται.

Φέτα

Μπορείτε να διατηρήσετε την φέτα σε δοχείο τροφίμων με άλμη (νερό μαζί με 5% αλάτι)

Scroll to Top