Τυροκομικά & Γαλακτοκομικά Προϊόντα - ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ

Τυροκομικά & Γαλακτοκομικά Προϊόντα - ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ

Δευτέρα 10 Δεκέμβριος 2018

Ιστορία

H πορεία της "Στυμφαλία Α.Ε." ξεκινάει το 1936 απ' τον Μάρκο Β. Λέγγα. Ήταν και παραμένει οικογενειακή επιχείρηση περνώντας από πατέρα σε υιό. Ο Μάρκος Λέγγας είχε ένα παντοπωλείο στο ορεινό χωριό Καλιάνοι Κορινθίας το οποίο διατηρούσε μαζί με τη σύζυγό του Όλγα και αργότερα με τα πέντε παιδιά του.

1942

Η Αρχή

Η παραγωγή της φέτας ξεκίνησε αρχικά στη Φλαμπουρίτσα, μια τοποθεσία στους πρόποδες του όρους Ζήρεια, όπου γινόταν η παραγωγή και η ωρίμανση. Αργότερα, το 1942, η παραγωγή γινόταν στο υπόγειο του σπιτιού του.
1960

Εδραίωση στην Κορινθία

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1960, φτιάχτηκε ένα καινούργιο - σύγχρονο για την εποχή του τυροκομείο, το οποίο εφοδίαζε με τα προϊόντα του (φέτα, γραβιέρα, γιαούρτι, μυζήθρα) σχεδόν όλο το νομό Κορινθίας.
1994

Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις

Το 1994 κατασκευάζονται οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεχωριστούς χώρους παραγωγής για το κάθε είδος καθώς και χώρους ωρίμανσης φέτας και γραβιέρας, αποθηκευτικούς χώρους ψύξης του γάλακτος (παγολεκάνες), χημείο για τον ποιοτικό έλεγχο του γάλακτος, ψυγεία, αποθήκες, γραφεία - λογιστήριο, υπόστεγα, αποδυτήρια και δωμάτια για το προσωπικό.
2002

Η περίοδος της Τυποποίησης

Το 2002 η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ προχώρησε στο χώρο της τυποποίησης των προϊόντων. Η τυποποίηση γίνεται σε συσκευασίες vacuum για τη φέτα, το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι.
 
2007

Περίοδος νέων Επενδύσεων

Το 2007 η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ προχώρησε σε επενδύσεις που αφορούν νέες εγκαταστάσεις για τη γραμμή παραγωγής παραδοσιακής γιαούρτης, επιδορπίων και σκληρών τυριών, αποθηκευτικών χώρων και βιολογικού καθαρισμού. Η αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής παραδοσιακής γιαούρτης είναι από τις πιο σύγχρονες στην Ελλάδα.
2012

Αυτοματοποίηση

Η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ προχώρησε στην αυτοματοποίηση της γραμμής παραγωγής φέτας καθώς και σε καινούριους χώρους ψυγείων και τυποποίησης.
2013

Εξαγωγική Περίοδος

Η Στυμφαλία Α.Ε. εκτός από την εγχώρια αγορά, έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και στο εξωτερικό. Αρχικά τα προϊόντα της εξάγονται σε Αγγλία, Γερμανία και Αυστραλία. Στόχος... να γευτεί όλο και περισσότερος κόσμος τα αγνά προϊόντα της!
 

Υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα;

Ορισμένα προϊόντα έχουν να διηγηθούν περισσότερες ιστορίες από ό,τι άλλα. Από πού προέρχονται, πώς παράγονται, πώς παρασκευάζονται, τι μυστικά κρύβουν; Όλη αυτή η τεχνογνωσία καθώς και η παράδοση που τα χαρακτηρίζουν αξίζουν να προστατευθούν.

περισσότερα →

Τώρα η Φέτα Ζήρειας είναι Π.Ο.Π.

Το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων, φέρνει τώρα το όνομα και την εγγύηση της ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ. Με όνομα στενά συνυφασμένομε την ελληνική παράδοση, η Φέτα Ζήρειας έρχεται να συμπληρώσει την ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) της γαλακτοβιομηχανίας ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ.

περισσότερα →

Σύστημα Αξιοποίησης και Προστασίας

Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία ονομάζονται τα προϊόντα, τα οποία προέρχονται από μια συγκεκριμένη περιοχή και των οποίων η ποιότητα ή τα χαρακτηριστικά οφείλονται κυρίως στο συγκεκριμένο γεωγραφικό περιβάλλον.

περισσότερα →

Ενημερωτικό Δελτίο

Ανθότυρο

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιο ή συνοδευτικό σε σαλάτες, επιδόρπια, πίτες και γλυκά.

Τυριά

Μπορείτε να διατηρήσετε τα τυριά σας στο ψυγείο σας τυλιγμένα με μεμβράνη για να μην ξεραίνονται.

Φέτα

Μπορείτε να διατηρήσετε την φέτα σε δοχείο τροφίμων με άλμη (νερό μαζί με 5% αλάτι)

Scroll to Top