Τυροκομικά & Γαλακτοκομικά Προϊόντα - ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ

Τυροκομικά & Γαλακτοκομικά Προϊόντα - ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ

Δευτέρα 10 Δεκέμβριος 2018

Υποδομή

Η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ με έδρα του Καλιάνους Κορινθίας δραστηροποιείται στον χώρο της τυροκομίας και της γαλακτοκομίας.
Οι νέες πρότυπες εγκαταστάσεις της Στυμφαλίας που εγκαινιάστηκαν το 1995, με τις πλέον ιδανικές συνθήκες υγεινής, αποτελούν ένα απ' τα πιό σύγχρονα τυροκομεία της Ελλάδας. Εκεί που η παράδοση και η τεχνολογία βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία.

Από τη συλλογή της πρώτης ύλης και τη μετατροπή της σε προϊόν που φτάνει στον καταναλωτή, από το δίκτυο της "Στυμφαλία Α.Ε.", σε κάθε στάδιο εφαρμόζονται βασικοί κανόνες υγιεινής για να υπάρξει ένα άριστο αποτέλεσμα.

Η συγκέντρωση του γάλακτος από τους παραγωγούς - κτηνοτρόφους γίνεται σε ψυγεία - παγολεκάνες, τις οποίες παραχωρεί η "Στυμφαλία Α.Ε.", με στόχο μια πρώτη ύλη με χαμηλό μικροβιακό φορτίο που διατηρείται ώς τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Η συλλογή του γάλακτος απ' τις παγολεκάνες γίνεται με αυτοκίνητα - βυτία της εταιρείας, το οποίο διατηρεί το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Στο χώρο του τυροκομείου στεγάζονται μηχανήματα τα οποία μετά την παραλαβή του γάλακτος
ξεκινούν και δουλεύουν σαν αλυσίδα για την παραγωγή των προϊόντων.

 

Χαρακτηριστικό στοιχείο των εγκαταστάσεων στο επίπεδο των υλικών κατασκευής, είναι το ανοξείδωτο που δεσπόζει σε κάθε σημείο του χώρου του τυροκομείου, από τα μηχανήματα και τις δεξαμενές εως και τον ίδιο το χώρο. Ειδικά πλακάκια στους χώρους παραγωγής διασφαλίζουν την καθαριότητα και κατά συνέπεια την ποιότητα των προϊόντων. 

Υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα;

Ορισμένα προϊόντα έχουν να διηγηθούν περισσότερες ιστορίες από ό,τι άλλα. Από πού προέρχονται, πώς παράγονται, πώς παρασκευάζονται, τι μυστικά κρύβουν; Όλη αυτή η τεχνογνωσία καθώς και η παράδοση που τα χαρακτηρίζουν αξίζουν να προστατευθούν.

περισσότερα →

Τώρα η Φέτα Ζήρειας είναι Π.Ο.Π.

Το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων, φέρνει τώρα το όνομα και την εγγύηση της ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ. Με όνομα στενά συνυφασμένομε την ελληνική παράδοση, η Φέτα Ζήρειας έρχεται να συμπληρώσει την ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) της γαλακτοβιομηχανίας ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ.

περισσότερα →

Σύστημα Αξιοποίησης και Προστασίας

Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία ονομάζονται τα προϊόντα, τα οποία προέρχονται από μια συγκεκριμένη περιοχή και των οποίων η ποιότητα ή τα χαρακτηριστικά οφείλονται κυρίως στο συγκεκριμένο γεωγραφικό περιβάλλον.

περισσότερα →

Ενημερωτικό Δελτίο

Ανθότυρο

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιο ή συνοδευτικό σε σαλάτες, επιδόρπια, πίτες και γλυκά.

Τυριά

Μπορείτε να διατηρήσετε τα τυριά σας στο ψυγείο σας τυλιγμένα με μεμβράνη για να μην ξεραίνονται.

Φέτα

Μπορείτε να διατηρήσετε την φέτα σε δοχείο τροφίμων με άλμη (νερό μαζί με 5% αλάτι)

Scroll to Top